Blog

[VIDEO] How to: zilvershampoo

zilvershampoo extensions

How to: zilvershampoo gebruiken voor de haarstukken

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je het beste de haarstukken minder geel kan maken, matter, of echt zilver. Wij hebben daarom een video gemaakt en een uitgebreide beschrijving om te laten zien hoe wij dit doen. Let wel op, de garantie komt te vervallen! Wil je dat niet? Laat het dan kosteloos door ons doen! Het haarstuk zal altijd een beetje droger worden, omdat zilvershampoo het haar erg uitdroogt, net als bij je eigen haar. Bekijk de video hier of onder aan de pagina.

Stappenplan:

1. Zorg dat je haarstuk schoon is en borstel het goed door. Haarlak en andere producten kunnen invloed hebben op het eindresultaat.
2. Gebruik een goede zilvershampoo (wij gebruiken Fudge Clean Blonde) en zorg dat je een bak bij de hand hebt. Het merk shampoo bepaald de kleur en de intensiteit, net als de hoeveelheid.
3. Doe een flinke dot zilvershampoo in de bak en meng dit met hand warm water. Zorg dat je het echt goed mengt met je hand, om vlekken te voorkomen. Vindt je het een beetje eng? Gebruik dan nooit te veel. Je kunt het altijd nog herhalen.
4. Je dipt nu als het ware het haarstuk in het badje en haalt het er direct weer uit. Herhaal dit tot je het gewenste resultaat bereikt hebt. Let wel op, soms pakt het haar al binnen een halve seconden, soms duurt het wat langer. Laat het daarom nooit te lang zitten en dip het haar echt erin en eruit, je kunt het beter herhalen dan dat het blauw/paars wordt. Dit is meestal onomkeerbaar.
5. Zijn de punten goed van kleur maar de aanzet en het middelste gedeelte nog niet? Dit komt omdat de punten vaak droger zijn, daardoor pakt dit sneller. Dip het haarstuk dan nog even ‘op zijn kop’ in het badje, tot je tevreden bent.
6. Spoel het haarstuk goed uit onder de kraan met hand warm water. Je kunt het nog even wassen met shampoo indien gewenst.
7. Breng nu een goed voedend haarmasker aan, bijvoorbeeld voor droog of beschadigd haar, hier zit de meeste voeding in. Gebruik altijd professionele producten, drogisterij producten bevatten minder voeding en te veel zouten. Tip: winkel je haarstuk in de zilverfolie na het aanbrengen van het haarmasker, dan trekt het extra goed in en voelt het veel zachter. Zeker na het gebruik van zilvershampoo, aangezien dit het haar sterk uitdroogt. Laat het masker minimaal een half uur intrekken.
8. Spoel het haarstuk weer uit met hand warm water en knijp voorzichtig het overtollige water uit het haarstuk (het haar niet flink uitwringen, dit geeft beschadiging). Met een handdoek knijp je het nog even wat droger, niet wrijven, dit geeft ook beschadiging.
9. Kam het haar voorzichtig van onder naar boven met een extensionborstel om haarbreuk te voorkomen en laat het haar natuurlijk drogen aan de hanger. Föhnen zorgt voor klitten omdat de haarschubben dan open gaan staan.
10. Wanneer het haarstuk droog is breng je een beschermend serum zoals Biosilk aan (geen olies, dit droogt de extensions juist uit). Je kunt het haarstuk nu met de stijltang of krultang in model brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *